Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

4 GODE GRUNDE TIL AT SÆLGE DIN BOLIG I 2018

Nu da boligmarkedet har set godt ud for boligsælgere de foregående år, leger du sikkert også med tanken om at sætte din bolig til salg. Og det kan du roligt gøre!
Mange faktorer viser nemlig, at vi, igen i år, kan stemple 2018 som værende et godt år for boligsælgere. Her er baggrunden for det:

Hør indehaver, Morten Eriksen, fortælle de 4 grunde til at sælge i 2018.

1. Stigning i boligpriser

2017 var et godt år, især for boligpriserne. Nu er spørgsmålet bare, om denne prisudvikling vil fortsætte sin vækst ind i 2018?

Jeg tror, at priserne vil fortsætte med at være stigende i 2018, men der vil nok ikke være lige så store stigninger som i de senere år, siger Morten Eriksen, indehaver af Aarhus Mæglerne.

Dette er også, hvad der forventes, nemlig at prisudviklingen vil vækste. Dette skyldes bl.a. den fremgang, der har været på arbejdsmarkedet, som er med til at øge husstandens indkomst.

De nyligt vedtagne boligskatteregler vil på sigt kunne medvirke til at sætte en bremser på prisudviklingen i en by som Aarhus, siger Morten Eriksen, indehaver af Aarhus Mæglerne.

Kilde: business.dk

2. Lav rente

Renterne er fortsat lave og inviterer, som tidligere, flere boligkøbere ind. Den lave rente muliggør nemlig at få et boliglån til en lav ydelse. Dette spiller også en rolle ift. stigende boligpriser.

Umiddelbart tror jeg, at renten vil stige en smule, men det vil stadig være liggende i et meget lavt niveau, siger Morten Eriksen, indehaver af Aarhus Mæglerne.

3. Pænt udbud af boliger

Boligudbuddet er faldende, men det betyder ikke, at der ikke er gang i boligmarkedet – tværtimod. Den store handelsaktivitet gør, at vi undgår liggepest, da liggetiden forkortes. Hvad er liggepest?

Ser man kortsigtet på efterspørgslen, kan vi risikere at se en stigning, da der er en fordel i de nye skatteregler, hvis man køber bolig inden 2021.

I byerne omkring Aarhus har vi set et faldende udbud af boliger i det seneste år. Der er dog stadig et pænt udbud af boliger. Der bliver bygget en masse nye boliger i og omkring Aarhus, hvilket er med til, at boligmassen bliver større. Derfor er vores forventning, at udbuddet af boliger vil stige en anelse, siger Morten Eriksen, indehaver af Aarhus Mæglerne.

4. De nye skatteregler

De nye skatteregler betyder, at hvis man køber bolig inden år 2021, så gives der en rabat på den skat, man får fremadrettet på sin bolig. Der vil derfor være en fordel i at købe bolig de næste tre år, så man får denne skatterabat med ind i sine fremtidige skatteudbetalinger. Vi har skrevet et længere indlæg om de nye boligskatteregler – bl.a. om nogle af de centrale emner i aften: indefrysning og forsigtighedsprincippet.

De nye låneregler
I starten af 2018 kom der strammere låneregler for boligejere med høj gæld. Hvis du, som boligejer, sidder med en begrænset gæld, bliver du ikke ramt af disse retningslinjer. Men sidder du med en gældsfaktor på mere end 4 gange så meget som husstandsindkomsten og med en belåningsgrad på over 60% af boligens værdi, så bliver reglerne for et boliglån strammere.
Denne begrænsning er fremsat for at bremse den voldsomme prisudvikling som nævnes ovenfor, men kan ses som en fordel.

Kilde: Bolius.dk

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Overtagelsesdag - hvad kan du forvente

Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente?

Dagen er oprandt. Boligen skal nu overtages af de forventningsfulde købere. De har ventet i måneder og glæder sig nu til at kunne overtage drømmeboligen. Som sælger har du fået pakket hele boligen sammen og er klar til at komme videre med din næste drømmebolig, men hvad kan du forvente på selve dagen? Skal du som sælger gøre noget? Kommer ejendomsmægleren med på dagen? Skal du have noget klar inden? Få svaret herunder.

HVAD ER EN UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER?

Kan du ikke finde hoved og hale i boligmarkedets mange ejendomsmæglere og deres butikker? Vi giver dig en hurtig introduktion til, hvad en uafhængig ejendomsmægler er. En uafhængig ejendomsmægler er hverken ejet af banker, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber. Derudover er sådan ejendomsmægler heller ikke med i en kæde af ejendomsmæglere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail