6 ting, du tror, forøger din boligværdi - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten foroege-vaerdien-af-bolig

6 ting du tror forøger værdien i din bolig

De fleste boligejere skal betale for vedligeholdelse af boligen såsom nyt tæt tag eller udslidte armaturer etc. Vælger du så at investere i nogle forbedringer af boligen, så kommer tankerne automatisk hen til værdien af boligen. Mange forbedringer i en bolig er gode investeringer for boligens værdi, da disse investeringer tilføjer værdi i boligen. Andre projekter gør det sværere at få de udgifter dækket, når boligen skal sælges.

Nogle boligkøbere tager gladeligt imod forbedringen, og andre er måske ikke villige til at betale for denne forbedring. Derfor skal boligejere være forsigtige med hvordan de vil bruge deres penge, hvis de skal nyde godt af den overskudsforretning, de håber på. Her er seks ting som, du tror, forøger værdien i din bolig, men i virkeligheden er det en dårlig investering.

1. Swimming Pool

Swimming pools kan man virkelig nyde på besøg hos venner, i sommerhuset, på spa-opholdet, men de er et bøvl at have i dit eget hjem. Potentielle købere vil se din swimming pool som unødvendige og dyre at vedligeholde. En familie med børn vil afvise et ellers dejligt hus grundet swimming poolen, da de ser frygten, hvis deres barn går i poolen uden opsyn.

Hvis du vælger at have en swimming pool i din bolig alligevel, så skal du vide at det kan koste dig, når du vil sælge boligen igen.

2. Tilbygning i form af havestue

Generelt set er ekstra boligareal en god investering for et potentielt salg, men en tilbygning med en ekstra havestue er en mindre god idé for tiden. Det er lige nu ikke ‘in’ at have ekstra stuer, men istedet er trenden at have ekstra værelser.

3. Omfattende haveanlægning

En flot have kan opmuntre potentielle købere til at kigge mere på boligen, men det vil nok ikke forøge værdien i boligen. Hvis en køber ikke ønsker at sætte meget tid af til at vedligeholde boligen, så kan en have med omfattende arbejde virke uoverskuelig og føles som en byrde. Så det er vigtigt at have in mente at den omfattende have, som du er så glad for, ikke giver ekstra værdi i boligen.

4. Få fornyelser af boligen

Du har opgraderet nogle ting i boligen såsom et renoveret køkken eller nye fliser i bryggers, men det kan måske ikke betyde så meget, hvis badeværelserne er fra 60’erne. De ældre badeværelser har nemlig ofte diverse farver, som potentielle købere ikke ønsker i deres bolig. Derfor skal du vide, at boligens værdi bliver afhængig af at potentielle købere skal istandsætte badeværelset eller fuldstændig renovere det.

Et flot moderne renoveret køkken kan ses fra potentielle købers synspunkt som et ’work-in-progress’, hvis badeværelset er fuldstændig forældet. Din bolig kan dermed ikke få præcis samme værdi, som hvis køkken og badeværelse har samme stil.

5. Gulvtæppe i rum

Selvom der kan stå i salgsopstillingen ‘nye gulvtæpper overalt’ som et sælgende punkt, så vil potentielle købere krumme tæer ved tanken om gulvtæpper. Gulvtæpper er ofte dyre at få lagt i boligen. Der er samtidig også en stigende bekymring over sundheds mæssige faktorer grundet kemikalier brugt i bearbejdningen og dens potentiale for at fange allergener.

På grund af disse ting kan det være svært at hente udgifterne ind igen.

6. Forbedringer boligkøbere påskønner, men udgiften kan ikke altid hentes hjem

Nyt tag i den bedste kvalitet er ikke altid den bedste investering, når boligen skal sælges. Et nyt tag er noget boligejere påskønner meget, men det er ikke altid nemt at hente udgiften hjem, hvis der er købt tag i den bedste kvalitet. Boligejere vil ofte gerne gå på kompromis med kvaliteten af taget for at få boligen til en billigere pris. Tænk derfor over hvilken kvalitet, du ønsker at bruge på et nyt tag.

Konklusion:

Det er ikke nemt at vurdere hvilke projekter, som kan opnå det højeste udbytte for et fremtidigt salg. Meget af det er afhængig af markedet i området samt boligens byggeår og stil. Skal du alligevel gøre din bolig klar til salg, så tjek den her liste.

Du skal derfor vælge mellem en forbedring, som du selv vil elske at have og den forbedring som vil være den bedre investering for fremtidigt salg.

Tilmeld Aarhus Mæglernes nyhedsbrev

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side