8 gode råd til at gøre din have forårsklar - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Have Forårsklar

8 gode råd til at gøre din have forårsklar

Her i det tidlige forår er der stadig ikke meget, der er over jorden i haven endnu. Haven ser faktisk lidt trist og kedelig ud på denne tid af året. Ikke desto mindre kan du med fordel allerede nu begynde at gøre din have forårsklar.

Aarhus Mæglerne hjælper dig her på vej mod foråret med 8 gode råd til, at få det optimale udbytte af din have.

1. Vand med gødningsvand
I disse kolde måneder kan du med fordel begynde at gøde dine planter, der står i mere end 5-7 graders varme. I takt med at dagslængden øges, og de forskellige planter begynder at vækste, kan dosisen langsomt opjusteres.

2. Få gang i frugterne
Abrikoser, nektariner og ferskner kan sommetider blomstre allerede i slut februar eller start marts, hvis de står i et drivhus.

Du kan med fordel tage en meget fin pensel og pensle omkring den udsprungne blomst, så støvet kan overføres fra støvdragerne til støvfanget. På denne måde er du med til at bestøve de smukke blomster og forhåbentlig give endnu flere frugt senere på året.

3. Start krydderurterne tidligt
Er du til lækre krydderurter eller søde jordbær? Hvis jorden ikke er dybfrossen, kan du allerede nu prøve at grave et par planter op, plante dem i en spand og sætte dem ud i drivhuset.

På denne måde kan du få en meget tidligere høst end normalt. Du kan senere på året plante dem ud i haven igen.

4. Beskær buske
Hvis du har almindelig blomstrende buske som dronningebusk, forsythia, syren, stjernetop og ildtorn kan du med fordel beskære i disse måneder. Find et ørnenæb frem og fjern altid de ældste skud. Disse skal fjernes helt nede ved jorden.

De afklippede grene vil du kunne bruge i dit hjem, da de helt sikkert vil blomstre videre indendørs. Husk, at de smukke roser først må beskæres til april.

5. Bekæmp mos i græsplanen
Har du meget mos i din græsplæne? Dette kan skyldes græsplænens pH-værdi er for lav.
Græs trives bedst ved en pH-værdi på ca. 7, så er den omkring 6-6,5, kan du med stor fordel strø 10 kg granuleret kalk pr. 100 m² græsplæne ud nu.

Ligeledes kan det være en god idé, at give din græsplæne 3 kg NPK-gødning pr. 100 m² i april. Dette vil resultere i meget bedre og smukkere græsplæne resten af året.

6. Læg kartofler til spring
Har du et frostfrit drivhus? Så kan du med fordel lægge dine kartofler til forspiring i en spand med jord omkring. På denne måde vil du få glæde af dine kartofler meget tidligere end ellers.

7. Lav nye planter med stilke
Har dine planter fået små stiklinger? Det er i disse måneder godt at omplante dem. Stik de små stiklinger i en god potte med masser af jord, og sæt gerne en plastpose omkring.

Dog skal plastposen fjernes nogle timer om dagen, så stiklinger undgår svampesygdomme. Stiklingerne kan plantes ud, når de første rødder slår ud, det kan du se ved at løfte stiklingerne forsigtigt op.

Vil du have andre planter indenfor? Så er der her 12 planter som påvirker både indeklimaet og dit helbred positivt.

8. Gør plæneklipperen forårsklar
Din plæneklipper har sikkert været på hårdt arbejde i sidste sæson, derfor trænger den måske til et eftersyn. Det vil derfor være en god ide, at du enten selv får den set efter eller at du sende den til service, således den er helt klar til en ny sæson.

På den måde slipper du for, at stå i april eller maj måned til den første græsslåning med en maskine som ikke virker.

Trænger din bolig også til et pift udendørs før den er salgsklar? Vi giver dig 10 gode råd til, hvordan du kan gøre uden at sprænge budgettet. Ligeledes kan du også få en række mere specifikke tips og tricks til, hvordan du forbedrer din bolig til et salg.

Kilde: Bolius.dk

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side