Boligsalget steg med 13% i Aarhus Kommune i 2020 - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Stigende hussalg i Aarhus kommune i 2020

Boligsalget steg med 13% i Aarhus Kommune i 2020

Boligsalget har generelt haft rekordfart i 2020 både på landsplan og lokalt. I Aarhus Kommune er salget steget med hele 13% fra 2019 til 2020.

Nye tal viser at salget af boliger i 2020 er steget ikke kun i Aarhus, men landet over. Det går godt på boligmarkedet for tiden, og det kan også ses på boligpriserne som på trods af COVID-19 har været stigende gennem stort set hele 2020. 

Corona

Tilbage i marts måned da COVID-19 for alvor ramte Danmark forudsagde alle eksperter, at boligpriserne ville falde 5-10% inden året var omme. Det var forventeligt der ville blive lagt en betydelig dæmper på boligsalget.  


Det gik dog langt fra som forudsagt, faktisk skete det helt modsatte. Med mere tid hjemme kom også et øget behov for plads i og omkring hjemmet, hvilket bl.a. har været med til at skabe den store efterspørgsel efter boliger vi stadig ser i begyndelsen af 2021. De mange købeklare kunder har i den grad sat skub i boligmarkedet både på landsplan, men i særdeleshed også i Aarhus kommune.  

Hussalget i Aarhus kommune

Det samlede hussalg i Aarhus kommune lå i 2020 på 2769 boliger mod 2449 boliger i 2019. Altså svarende til en stigning på 13%, hvilket også understreger den store efterspørgsel der har været. 

Hos Aarhus Mæglerne har vi i den grad også mærket den stigende aktivitet. Vi gik fra 128 solgte boliger i 2019 til 168 i 2020, hvilket svare til en stigning på over 30%. Der har både været stor interesse for at flytte ind til byen, men det har især været villa og rækkehuse ude i forstæderne som har været ekstra efterspurgt.

Den store efterspørgsel har samtidig medført faldende salgstider, faktisk har vi i 2020 solgt rekord mange boliger som skuffesalg, hvilket vil sige at boligen slet ikke har været udbudt offentligt til salg. En høj efterspørgsel kombineret med et faldende udbud har betydet, at boligpriserne i øjeblikket er rekordhøje mange steder.  

Er du nysgerrig på hvad din bolig er værd som markedet ser ud netop nu? Vores dygtige og lokalkendte mæglere står altid klar til at kigge forbi til en uforpligtende vurdering og måske en snak om din mulighed. Det kan jo være at du bliver overrasket over hvad din bolig er værd. Ring til os på tlf. 70 70 79 61, så finder vi en tid der passer til dig. 

Hos Aarhus Mæglerne har vi altid fokus på at gå i øjenhøjde med dig. Vi tror nemlig på tillid, tryghed og troværdighed når din bolig skal sælges. 

Er du lidt i tvivl om hvad en vurdering er?  Bliv klogere på hvordan en vurdering af dit hus foregår, og hvilke dokumenter du skal have klar i tilfælde af et forstående salg. 

Derudover kan du også læse lidt mere om de omkostninger du som sælger har i forbindelse med et boligsalg. 

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side