Boligtrends 2019: De hotteste tendenser lige nu - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten boligtrends 2019

Boligtrends 2019: De hotteste tendenser lige nu

Skal du sælge din bolig, har du lige købt, eller trænger du blot til forandring i din boligindretning?

Vi har samlet de hotteste boligtrends for 2019, så du kan få inspiration – uanset hvilken boligsituation, du er i.

Når du indretter din bolig, er det vigtigste, at du føler dig godt tilpas. Det er ikke dine gæster, der skal diktere, hvordan dit hjem skal indrettes – men står du i en salgssituation, kan det være en god idé at genoverveje, om din indretning præsenterer boligen fra sin bedste side.

Varm og rustik boligindretning

Efter en årrække med stærke farver i fokus er farvepaletten skiftet ud med afdæmpede jordfarver og pasteller, som gør dit hjem roligt og omfavnende. Dine møbler må gerne være tunge og virke jordbundne, mens dine tekstiler skal have struktur. Brug løs af materialer som velour, fløjl og kanvas, når du indretter.

Hvis du spørger indretningseksperterne, er den minimalistiske indretning med hvide vægge og koldt lys fra spots i loftet fortid. Lad dine lamper bidrage med farve og kant til din indretning og sørg for at skabe sammenhæng mellem rummene i din bolig.

Brug afdæmpede pasteller på væggene og miks forskellige nuancer. For at skabe dybde kan du male felter eller afslutte farver forskudt på dine vægge.

Skab rum til afslapning

En af de mere udefinerbare boligtrends i 2019 er at skabe rum til afstresning. Vores hverdag er fyldt med indtryk, reklamer vi skal forholde os til, en telefon der kræver vores opmærksomhed, lange arbejdsdage og stort pres fra vores omgivelser. Derfor er det vigtigt, at du føler ro og tryghed, når du træder ind i dit hjem.

Med afdæmpede farver på dine vægge og tunge møbler, der står solidt plantet, skaber du en rolig atmosfære, som hjælper dig ned i gear og virker afstressende.

Kig på dit interiør og skær det unødvendige fra. Det gælder både nips og møbler. Overvej nøje, hvilke møbler og pyntegenstande, der gør dig glad og bidrager med ro i din bolig. Du ved bedst selv, om det er rene linjer og et stramt look eller bløde møbler, der bidrager med god energi og en afslappende stemning for dig. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og kan slappe af i dit hjem.

Skab rum til afslapning - boligtrends 2019

En bæredygtig indretning

Miljørigtige materialer og et godt indeklima er også en boligtrend, som fylder meget i boligindretningen i 2019. Bæredygtighed bliver hottere og hottere, og med de naturlige jordnære farver og materialer i din indretning kommer også hensynet til miljøet og dit indeklima.

Det kan være svært at overskue en ommøblering af hele din bolig på én gang. Prøv fx at starte med stuen. Mærk luften og vurder, om der er materialer, som bidrager med dårlig lugt og gasser, der er skadelige for dit indeklima. Designbranchen har et stort fokus på området – et hjem i harmoni er et hjem med sunde møbler, der ikke udleder gasser, er produceret under ufordelagtige omstændigheder eller har krævet en masse forurening.

Inspiration til indretningen af din stue

Stuen er ofte forholdsvis nem at gå i gang med, da den ofte ikke kræver det helt store for at matche 2019’s boligtrends.Start med farven på dine vægge. En omgang maling kan gøre en stor forskel. Mal en enkelt væg eller hele rummet med en rolig og behagelig farve. På den måde får du farve ind i din stue, uden at det kommer til at virke som en voldsom forandring, hvis væggene var hvide før.

Udskift eventuelt betrækket på dine pyntepuder, så der bliver samhørighed mellem vægfarve og farven på dine puder. Udskift dine nips og malerier og vurder, om du kan friske dine nuværende møbler op, eller om de trænger til udskiftning.

Boligtrends 2019 - indretning

Hvis du vælger at udskifte dine møbler, bør du gå efter møbler, som er gedigne og kan holde i mange år. Hvis du ønsker at holde fokus på bæredygtighed, kan du eksempelvis gå efter møbler, som er lavet af FSC-certificeret træ, som er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over.

Hvis du har lyst til og mulighed for det, er det helt ok at blande nyt med gammelt. Gå på loppemarkeder eller kig på sider som Den Blå Avis efter møbler, du kan overtage og gøre til en del af din indretning.

boligtrends 2019 - loppemarked

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side