Hvorfor vælge byggeherrerådgivning - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61

Hvorfor vælge byggeherrerådgivning

Der er mange rådgivere i byggebranchen, og for den nye husbygger kan det være en jungle at bevæge sig ud i.

Vores byggerådgiver, der har flere års erfaring fra byggebranchen som byggerådgiver, har oplevet mange nybyggere der er kommet galt af sted. Allerede inden de har sat underskriften på købsaftalen på byggegrunden. Man har ganske vist været i banken og fået tjekket økonomien, men en bank kan ikke rådgive dig om andet end et beløb. Det er dig der skal vide om budgettet og byggedrømmene nu også holder vand. Vores erfaringer er, at de fleste nybyggere først søger hjælp, når byggeriet skal i gang – men er det godt nok?

Før køb af byggegrund

Allerede ved køb af byggegrund skal du have en idé om hvad du vil bygge. Du skal have styr på reglerne for hvad du må og kan bygge, og du skal have styr på alle de bilag der er, eller bør være med, i en grundhandel. Økonomien kan løbe løbsk allerede ved køb af byggegrund, hvis du ikke har fået tilrettet købsaftalen så risikoen er minimeret, og nej de forbehold der står som standard i en købsaftale på en byggegrund er som hovedregel slet ikke gode nok.

Vi anbefaler altid at du får kigget din købsaftale igennem af en kyndig rådgiver, inden du skriver under. Eller i det mindste får skrevet et rådgiverforbehold ind så du kan blive sikret bedst muligt. Grunden til vi ikke siger advokatforbehold, men rådgiverforbehold er egentligt ganske enkel. En advokat kan hjælpe dig med juraen, men en advokat har sjælden en chance for at rådgive om de mange faldgrupper, der falder under det byggetekniske, eller de fagtermer som ikke engang ejendomsmægleren, der sælger grunden, er uddannet i.

Før underskrivelse af  kontrakt med byggefirma

Det er her, der skal være klarhed over de forventninger, du har som bygherre, og det produkt byggefirmaet leverer. Er der ikke en ordentlig forventningsafstemning i kontrakten, kan der nemt opstå problemer under byggeperioden.

Er 2 ens produkter nu også ens?
Det er vores anbefaling, at du tager kontakt til en byggerådgiver, der ikke er på kontrakt med et byggefirma, inden du skriver under på kontrakten. Det er enormt svært at sammenligne tilbud fra de enkelte udbydere på markedet. Hvad er med som standard, hvordan bygger de enkelte firmaer, hvad får du egentligt for de afsatte beløb og kan du stole på, at de afsatte beløb er rigtige. Er de for små, kommer der en efterregning, og omvendt, er de for store kunne du måske få flere kvadratmeter i stedet.

Købsaftale - grund - Aarhus Mæglerne

En ekstern byggerådgiver med stor erfaring fra byggebranchen, og med mange byggerier i bagagen, vil alt andet lige have bedre muligheder for at overskue pris og kvalitet end en uerfaren bygherre.

Hos os tager vi dig i hånden, allerede inden du begynder, at tale med byggefirmaer. Vi forventningsafstemmer dine ønsker, drømme og behov, og sammenholder det med din økonomi. Efter et indledende møde, vil vi pege dig i retningen af, hvilke byggefirmaer der bedst vil kunne opfylde dine boligdrømme. Du vil blive rustet og få fyldt vidensbanken op således, at du ikke lader dig overrende af byggefirmaernes salgstaler.

Når du har haft dialog med byggefirmaerne, gennemgår vi tilbud og tegninger sammen med dig. Vi sikrer endnu engang dine ønsker og får enderne til at nå sammen, i dialog med dig ud og ud fra din behovsafstemning, og ikke ud fra, hvad byggefirmaet tilbyder eller ikke tilbyder. Vi sikrer at du ikke går ind i en byggeproces med lukkede øjne og sikrer dig den bedst mulige pris på produktet UDEN at det går ud over kvaliteten af dit byggeri. Vores byggerådgiver har set og tegnet mange forskellige løsninger på boliger, og er i stand til at komme med mange gode råd om dit byggeri allerede på skitseniveau. Råd og vejledning der ikke gør dit byggeri dyrere, i de fleste tilfælde tværtimod.

Entreprisekontrakt

Du skal sikre dig, at der er styr på kontrakten, inden du skriver under, og vi anbefaler altid, at du får uvildige øjne til at kigge kontrakten igennem. En advokat med speciale i entrepriser kan kigge på juraen, men de har typisk ikke byggeteknisk viden.

Hos os kan vi klare begge dele. Vi kan kigge på juraen og kender byggefirmaernes smuthuller, med baggrund som tidligere ansat i byggebranchen. Der er stor forskel på de juridiske og de byggetekniske forventningsafstemning, men de 2 ting hænger uhjælpeligt sammen, for at opnå en byggeproces der går gnidningsfrit igennem uden bekymringer og søvnløse nætter.

juridisk rådgivning - aarhus mæglerne

Vi har stor erfaring i, at gennemlæse kontrakter, som ofte er af meget varierende kvalitet og henholder sig til forskellig lovgiving som f.eks.  AB92/ABT93 mv. Vi læser entreprisekontrakten igennem inden du underskriver, alternativt skal entreprisekontrakten indeholde et generelt rådgiverforbehold. Vi sammenholder tilbud, tegninger, materialebeskrivelse og entreprisekontrakten og sikrer at alt er som det skal være, og ikke mindst alt er med og beskrevet, således at I sikrer jer imod ekstra-omkostninger og unødige diskussioner.

Er en uvildig rådgiver udgiften værd?

Aarhusmæglernes rådgivning kan være den bedste investering for dit byggeprojekt. vi fungerer som bindeled mellem jer og byggefirmaet. Vi er i stand til at forklare byggeriet på et forståligt niveau, forklare byggetermer og fjerne indforståede oplysninger, som for professionelle er indelysende, men som for almindelige mennesker er sort snak.

I skal i bund og grund betragte os, som en forsikring. Forskellen på udgiften til os og en forsikring ligger dog i, at udgiften til os oftest tjenes hjem igen, på uventede besparelser på jeres byggeri. Besparelser der ikke går ud over jeres drømme, men tværtimod optimerer både drømme og bolig. Hos Aarhusmæglerne har vi forhandlet besparelser hjem på helt op til kr. 350.000,-, der i stedet blev til virkeliggørelse af “luksus” til boligen, en bedre lejebolig eller en rejse mens byggeriet stod på.

Kontakt Thomas og få en snak om, hvad vi kan hjælpe med i din byggeprocess

Thomas Lignell
Ejendomsmægler, MDE

thomas@aarhusmaeglerne.dk
25 30 00 92

Med mig ved din side har du hele tiden en professionel rådgiver at læne dig op ad, uanset hvilken situation du befinder dig i. 

Find herunder de tilbud, som passer til dig og din byggeproces

Thomas Lignell Aarhus Mæglerne

SPAR 20 % PÅ VORES RÅDGIVNING

Skal du sælge for at købe nyt? Lad os stå for salget af din bolig, og få 20% rabat på alle rådgivningstjenester. Bestil en salgsvurdering af din bolig, og tag det første skridt mod et bedre boligkøb. Det er ganske gratis og helt uforpligtende.

INDLEDENDE BEHOVSAFDÆKNING

Et møde hvor dine behov gennemgås. Samtidig skeles der til økonomi og udvælges byggefirmaer, der passer til både drømme, økonomi og kemi. Derudover vil vi ruste dig til den lange og komplicerede proces, som du skal igang med. Efter dette møde kan du sove med ro i sindet.

Pris kr. 2.500


BESIGTIGELSE AF BYGGEGRUND

Vi tager med på en fysisk besigtigelse af den aktuelle byggegrund for at se, om drøm og virkelighed stemmer overens. OBS. Vær opmærksom på, at det kun er muligt at gøre brug af dette tilbud ved samtidig køb af den indledende behovsafdækning.

Pris kr. 500


GENNEMGANG AF KØBSAFTALE

Det kan ofte være svært at gennemskue de mange kringlede formuleringer i en købsaftale. Som din rådgiver er det vores opgave at gennemgå alle relevante dokumenter og tjekke, om der er forhold, som du bør være opmærksom på i forhold til køb af den aktuelle grund.

Pris kr. 5.000


FORHANDLING MED BYGGEFIRMA

Gennemgang af byggebudget modtaget fra byggefirma/byggefirmaer. Vi kigger på, hvad der er med og ikke mindst, hvad der ikke er med, så eventuelle mangler bliver opdaget i tide. Derudover står vi for prisforhandlinger med byggefirmaet/byggefirmaerne. 

Pris 10 % af det opnåede afslag


ENTREPRISERÅDGIVNING

Vi sørger for al nødvendig juridisk rådgivning. Herunder en grundig gennemgang af entreprisekontrakten, så du er sikret de rette vilkår. Derudover tjekker vi, at alle relevante tegninger lever op til lovgivningen, inden der ansøges byggetilladelse.

Pris kr. 7.500

“Fordelen ved en byggerådgiver allerede inden køb af grunden gjorde, at vi fik grundig vejledning om, hvad vi kan forvente ved grunden samt fundering heraf, hvilket for vores vedkommende kunne blive en dyr affære.”

Desuden hjalp Thomas Lignell os med: 

  • Grundig gennemlæsning af købsaftale og tilbud fra byggefirmaer
  • Hjælp til valg af byggefirmaer ud fra vores behov
  • Hjælp til proces hos byggefirmaer, og hvilke fælder, du skal undgå 
  • At det er vigtigt at få aftalt alt ift. hus og tilvalg, inden du skriver under hos byggefirma
  • To fagmænd kan tale sammen uden misforståelser

Tine og Kristian Ørts
Køber af grund i Hinnerup

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side