Gode råd til dit forældrekøb - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten aarhus-mæglerne-lokal

Gode råd til dit forældrekøb

Hvad er et forældrekøb? Hvordan er det med forældrekøb efter de nye regler i finansloven? Hvordan er det processen er ved et forældrekøb? Få svar på det hele herunder.

De nye regler ved forældrekøb

Som en del af den nye finanslov vil forældrekøb fra 2021 få afskaffet muligheden for at sælge boligen til deres børn under markedsværdien og samtidig undgå ejendomsavancebeskatning og gaveafgift til børnene. Det har været en skattemæssig fordel for forældre, hvorfor forældrekøb også har været meget populær. Nu ser det ud til at være slut fra 2021. Dog vil forældre stadig kunne sælge til deres born til 20% under vurderingen, men den store økonomiske fordel vil være fortid.

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb er, når forældre køber en ejerlejlighed med det formål, at deres barn/børn skal bo i den. Det er dog ikke et krav, at det skal være forældre. Det kan også være bedsteforældre, tante, onkel, kollega eller lignende, som køber med det formål at skulle leje den ud. Derudover ses der omvendt forældrekøb, hvor de voksne børn køber en lejlighed og lejer ud til deres forældre.
Den store efterspørgsel og det lille udbud af billige studieboliger, specielt i de store uddannelsesbyer som f.eks. Aarhus, gør, at de unge mennesker har svært ved at finde en bolig. Der kan du som forældre hjælpe dit barn med en bolig og samtidig gøre en god investering.

Fordelene ved et forældrekøb:

  • Et sted at bo til dit barn
  • En attraktiv husleje til dit barn
  • Som lejer har barnet mulighed for at søge boligsikring
  • Huslejen kan mindskes ved udleje af et værelse
  • Stigende boligpriser kan medføre, at investeringen giver overskud efter et salg

Hos Aarhus Mæglerne har vi et godt eksempel på et forældrekøb, hvor køber købte en ejerlejlighed på Bülowsgade 46, da der var behov for en studielejlighed til hans søn.
Her er grunden til, at han valgte forældrekøb i stedet for lejelejlighed:

Svært/umuligt at finde en lejelejlighed til fornuftig pris og kvalitet

5 trin for et forældrekøb:

Trin 1: Find egnet bolig til formålet

Trin 2: Budget og fastsættelse af husleje

Trin 3: Køb af bolig

Trin 4: Regnskaber

Trin 5: Når boligen skal sælges igen

Uanset om du ønsker at foretage et forældrekøb, omvendt forældrekøb eller noget helt tredje, står vi hos Aarhus Mæglerne klar til at guide dig.
Du kan med fordel tilmelde dig i vores køberkartotek, hvor du indtaster dine boligønsker, og så får du besked, så snart vi har en bolig til salg som matcher dine boligbehov.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side