Vil du købe hus? Få dit banklån godkendt inden | Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten fordelene ved et forhåndsgodkendt lån, før du leder

Fordelene ved et forhåndsgodkendt lån, før du leder

Det er nok ikke det mest spændende ved din boligsøgning men at finde og forhandle sig til det rigtige boliglån kan gøre en stor forskel for, at du kan finde din drømmebolig, samt at undgå en forelskelse i en drømmebolig, som desværre ikke passer med økonomien.

Vi guider dig igennem fordelene ved at have et forhåndsgodkendt boliglån tidligt i din boligsøgning. Det hjælper både din boligsøgen, men også så du kan skrive trygt under på en købsaftale. Se mere om købsaftalen her.

Skal jeg søge efter boliglån eller bolig først?

Spørgsmålet er egentlig ikke det mest kompliceret. Det korrekte spørgsmål, du skal spørge dig selv, er: Hvor forberedt vil jeg være?

Der er egentlig intet, som stopper dig i at søge en masse boliger først eller at gøre begge dele samtidig, men der er mange fordele i at søge, forberede og bruge et boliglån, før du faktisk skal til din første fremvisning. Samtidig mindsker du muligheden for at banken siger nej til din absolutte drømmebolig.

Bevæbne dig selv med forhåndsgodkendelse

At få en bank til at forhåndsgodkende dit boliglån betyder, at du vil have mulighed for at låne de penge, du har brug for baseret på nuværende privatøkonomi. Næsten alle banker, realkreditinstitutter og ejendomsmæglere vil være enige i, at du burde sikre et forhåndsgodkendt lån, før du giver noget som helst bud på en bolig.

Ved en forhåndsgodkendelse bliver du vurderet ud fra indkomst, årsopgørelse, andre lån og din adfærd som kunde.

Forhåndsgodkendte fordele:

 • Shop med tillid
  Når du ved, hvor meget du må låne af banken, kan det hjælpe dig at søge efter boliger i den prisklasse og hurtigt give et bud, når du finder drømmeboligen. Det er egentlig meget behjælpeligt, når man vil sikre sig drømmeboligen i et stramt boligmarked.
 • Sæt en grænse, og kend din grænse
  At kende din købsgrænse kan også sikre dig, så du ikke forpligter dig ud over din lånemuligheder.
 • Magten til at prutte om prisen
  Ved at kende dine lånemuligheder kan du også snakke pris med mægleren.
 • Få mindre stress
  At søge efter bolig, give bud og til sidst at købe en bolig er stresfuldt. Ved at have alle de finansielle forberedelser færdiggjort inden, så kan du fuldt ud fokusere på at finde drømmeboligen istedet for at arbejde mellem det og at sikre boliglån på samme tid. For lad os se det i øjnene, alle de lånemuligheder og tal kan gøre selv den mest logisk tænkende forvirret.

Konklusion

Som køber er boligmarkedet et meget konkurrende marked, ikke kun for ejendomsmæglere, men også for boligkøbere. At have en forhåndgodkendelse, før du begynder at søge efter bolig, kan hjælpe dig med at komme foran i køen. Dernæst er det en god idé at skrive sig op i køberkartoteker blandt ejendomsmæglere – skriv dig op i vores køberkartotek her.

Ønsker du at få en snak med en bank om dit fremtidige boligkøb, så indsend dine oplysninger nederst på siden her under ‘Kontakt os’. Sæt denne tekst ind i beskeden “jeg vil gerne kontaktes af Djurslands Bank vedr. mit boligkøb” sammen med dine kontaktoplysninger. Vi giver dem videre til banken og hjælper dig videre.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side