Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

LÆR DEN OFFENTLIGE EJENDOMSVURDERING PÅ 3 MIN

Den offentlige ejendomsvurdering udtrykker ejendommens kontante handelsværdi og danner grundlag for betaling af boligskatter. Som boligejer i Danmark betaler du to typer boligskat; ejendomsværdiskat og grundskyld.

HVAD ER EN BOLIG VÆRD?

Du kan som udgangspunkt ikke sammenligne den offentlige ejendomsvurdering med en ejendomsmæglers individuelle salgsvurdering. Særligt i de store byer i Danmark, som fx Aarhus, kan der være meget stor forskel på den faktiske værdi og den offentlige vurdering.

Glem alt om den offentlige ejendomsvurdering, hvis du er interesseret i at vide, hvad en bolig er værd. Kig på de faktiske salgspriser på ejendomme i området, som er mere retvisende for boligens værdi ved køb og salg. Du kan med fordel kontakte en ejendomsmægler, hvis du vil have en mere individuelle vurdering af en bolig.

I løbet af 2019 kommer der dog nogle ændringer, der får den offentlige vurdering til at matche de faktiske salgspriser og ejendomsmæglerens vurdering bedre. Forklaring følger.

HVEM FASTSÆTTER DEN OFFENTLIGE VURDERING AF EN EJENDOM?

Det er SKAT, som fastlægger den offentlige ejendomsvurdering med udgangspunkt i den gennemsnitlige handelspris for boliger af samme størrelse, alder, stand og beliggenhed. Og selvom SKATs vurdering ikke er lige så individuel som ejendomsmæglerens, tager SKAT alligevel også de faktiske salgspriser i det pågældende område i betragtning.

HVORNÅR FORETAGES VURDERINGEN?

Den offentlige ejendomsvurdering foretages normalt pr. den 1. oktober i de ulige årstal og danner baggrund for ejendoms- og ejendomsværdiskatten. Resultatet offentliggøres i første halvdel af det efterfølgende lige år.

Dog er der ikke kommet nye offentlige vurderinger siden 2013, fordi der er et nyt beregningssystem på vej. Systemet skal sikre, at ejendomsværdien bliver mere retvisende end hidtil.

Det betyder, at boligejere, som har betalt skat af en for høj vurdering de seneste år, automatisk får penge tilbage – mens boligejere, der er blevet beskattet af en for lav vurdering, ikke bliver opkrævet ekstra med tilbagevirkende kraft.

NYE VURDERINGER I 2019

I løbet af 2019 får alle boligejere nye vurderinger af deres ejendomme. De nye ejendomsvurderinger bliver baseret på bedre data om boligen og lokalområdet. Oplysninger omkring boligen, grundens størrelse, renoveringer og udviklingen på boligmarkedet bliver i højere grad taget i betragtning, og med indførelsen af et forsigtighedsprincip, bliver boligejeren tilgodeset.

Helt konkret betyder forsigtighedsprincippet, at du som boligejer kun skal betale skat af et beløb, som er 20 procent lavere end den offentlige vurdering af din bolig. De nye vurderinger danner grundlag for boligbeskatningen fra år 2021 og frem.

Du kan til enhver tid slå den seneste vurdering af en ejendoms offentlige vurdering op på SKATs hjemmeside.

ØNSKER DU EN INDIVIDUEL SALGSVURDERING AF DIN BOLIG?

Hos Aarhus Mæglerne møder du altid en nærværende ejendomsmægler, som lytter til dine ønsker og behov, når vi skal give dig en vurdering af dit hus eller din lejlighed.

Når du booker en salgsvurdering hos os, forventer vi ikke, at du er salgsmoden, men vi forventer en åben og ærlig dialog om din bolig, så vi kan placere din bolig rigtigt på markedet – hvis du ønsker at sælge.

Vi giver dig en tryg, troværdig og professionel oplevelse, når vi udfører en salgsvurdering af din bolig. Vores salgsvurdering er naturligvis helt gratis og helt uforpligtende.

Bestil gratis salgsvurdering

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Aarhus Mæglerne skifter lokaler

Aarhus Mæglerne flytter på Harald Jensens Plads 1A Skal du forbi Aarhus Mæglerne, så skal bilen eller cyklen indstilles på en anden rute end tidligere. Pr. 1 oktober 2019 kan du finde os på Harald Jensens Plads 1A. Vi har fået nogle skønne lokaler lige i krydset mod Ingerslevs Boulevard med store vinduespartier, så du nemt kan finde Aarhus Mæglernes unikke lilla farve i bybilledet. Vi er stadig igang med indretning, men en hurtig video herunder viser omridset af vores lokaler...

Spændende udvalg af lejligheder i Aarhus C

Forestil dig at bo inde midt i Aarhus C, hvor byliv er helt tæt på og mulighederne er mange. Det er hvad mange gerne vil have, når de leder efter lejlighed. Her kommer otte lejligheder til dig placeret midt i Aarhus C. Udsøgt lejlighed på Hallssti med fantastisk udsigt ud over byen fra begge sider Boligens hjerte er de to store stuer, som skaber en unik stemning i hele lejligheden. Køkkenet er fra JKE med Corian bordplade og vinkøleskab, så din vin altid har den rette temperat...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail