Har energimærke mindre betydning? Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten energimaerke

Har et energimærke fået mindre betydning for folk?

Ja, det har det, og der er faktisk flere grunde til, at folk ikke har energimærke som en høj prioritet.

Hvad viser energimærket?

Et energimærke viser boligens energimæssige tilstand ud fra:

  • En samlet vurdering af boligens tilstand på en skala fra A-G
  • Forslag til energiforbedringer, som kan betale sig at gøre

Et energimærke er en vurdering af boligens energimæssige tilstand, og hvordan den kan forbedres. Når en bolig skal sælges, er det lovpligtigt at have et energimærke af boligen. Et energimærke er rangeret fra A-G. A er lavt energiniveau, og G er et højt energiniveau.

Hvorfor har energimærket så fået mindre betydning?

Det er der flere årsager til. Folk ønsker enten at rive huset ned eller selv forbedre energiniveauet ved f.eks. at isolere, udskifte varmekilde eller andre tiltag til forbedring af energiforbruget.

Derudover er prisen på boligen nok også en af de primære grunde til, hvorfor energiforbrug ikke har så meget betydning for boligkøbere.
En bolig med et lavt energiforbrug er ofte også lig med en højere kontantpris, hvoraf det modsatte ofte sker for en bolig med højere energiforbrug. Man skal så vurdere, om det kan betale sig at energirenovere en bolig i stedet for at købe en bolig med energimærke A til en højere kontantpris.

Skal du sælge din bolig? Så tjek listen her og læs hvordan du gør din bolig klar til salg. Der er nemlig flere ting, du kan forbedre i dit hjem og derfor øge salget på boligen. Skal du sætte din bolig til salg, så bestil en salgsvurdering her. Vi tager kontakt til dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 70 70 79 61.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side