Hvad er ejendomsmæglerens rolle i en handel? - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Aarhus Mæglerne

Hvad er ejendomsmæglerens rolle i en handel?

Ejendomsmægleren hjælper dig gennem hele salget. Først prissættes boligen og efterfølgende findes køberen til at gennemføre handlen. Samtidig er mægleren på forkant med viden om aktuelle tendenser på boligmarkedet.

Mæglerens vigtigste rolle

Ejendomsmæglerens vigtigste rolle i forbindelse med en hushandel er rådgivning. Hos Aarhus Mæglerne tager vi udgangspunkt i den enkelte forbrugers behov. På bedst mulig vis sørger vores mæglere for at formidle salget imellem sælger og køber og på den måde rådgive sælger eller køber (køberrådgiver) i handlen. Samtidig har de pligt til at informere om alle dets aspekter af boligsalget. Dertil er det ejendomsmæglerens opgave at sælge og udøve salgsarbejde.

Hvad sørger min mægler for?

Ejendomsmægleren har til opgave at vurdere boligen og angive den kontantpris, som han mener, den kan sælges til. Det er vigtigt at sætte den rigtige pris fra start ud fra dine ønsker og behov. Samtidig står mægleren for at vise boligen frem for interesserede købere. Her ligger fokus på at skabe aktivitet omkring boligen og det generelle hussalg. Vores mæglere sørger for at fremhæve boligens stærke sider, så boligen fremstår så attraktiv som mulig.

Hvordan foregår en salgsvurdering?

Ejendomsmæglerens rolle vil samtidig være at beregne salgsbudget og salgsprovenu. Dertil skal en formidlingsaftale udarbejdes, hvor prisen vil fremgå. Samtidig fremkommer der oplysninger om den ansvarlige ejendomsmægler, som står for sagen. I grove træk står ejendomsmægleren altså for salgsarbejdet, kundebehandlingen samt forhandling af prisen.

Aarhus Mæglerne foretager nødvendige undersøgelser af ejendommen. Her indhenter og kontrollerer mægleren dokumenterne samt andre nødvendige og relevante oplysninger for bolighandlen. Samtidig udarbejdes en salgsopstilling med oplysninger om boligens kontantpris og ejerudgifter, samt oplysninger om forbrug, af- og udgifter til varme og om boligens varmekilder.

Under salgsprocessen

Når du er godt i gang med salgsprocessen, er det her, at mægleren er værd at have med sig. Her er ejendomsmæglerens rolle i spil, da han/hun har til opgave at fortælle dig, hvordan du får din bolig eller ejendom til at skille sig mest ud. Brug din mægler, da vedkommende besidder kompetencer og erfaring i forhold til, hvor og hvordan din bolig bør angives samt markedsføres. Ydermere kan din mægler fortælle dig, hvordan du gør din bolig i stand, samt hvordan den præsenteres til fremvisning og åbent hus-arrangement.

Hent vores 8 gratis sælgertips og tjekliste inden fremvisning

Ejendomsmægleren står også til regnskab for at forhandle om priser samt yderligere betingelser for din bolig. Det betyder, at du altid vil kunne tilgå professionel viden og rådgivning, som kan sørge for, at en eventuel aftale i forbindelse med din bolig eller ejendom vil give et udbytte for dig og din handel. Husk: Ejendomsmægleren hjælper dig, uanset om du vil købe eller sælge.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side