Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

HVORFOR ER TILSTANDSRAPPORTEN VIGTIG?

En tilstandsrapport er frivilligt at lave, når du sætter den til salg. Du skal dog have in mente at en undersøgelse fra boligsiden fortæller, at flere boligkøbere lægger mere vægt på tilstandsrapporten, når de bestiller en salgsopstilling. Grunden hertil er, at boligkøbere får en idé om helbredet af boligen, og hvor meget der skal smides i af penge for at udbedre eventuelle skader.

Som mægler kan vi mærke, at boligkøbere forventer en rapport af boligens stand, når de er ude at se på bolig. Vi har endda oplevet, at boligkøbere finder anden bolig, når de kan ane, at tilstandsrapporten ikke bliver lavet i den nærmeste fremtid.

Udover at boligkøbere ønsker en rapport af boligens stand, så kan du, som sælger, faktisk frigøre ansvaret for skjulte skader på din bolig, hvis du får lavet en tilstandsrapport og samtidig giver tilbud om ejerskifteforsikring. Dermed er du sikret, at du ikke får det fulde ansvar for fejl og mangler 10 år efter.

Så står du og tvivler, om du skal have tilstandsrapporten klar, så kan du risikere, at boligkøbere søger andet sted hen. Derfor anbefaler vi altid at få tilstandsrapporten lavet hurtigst muligt, når boligen er sat til salg. Det er simpelthen super vigtigt, når du skal sælge din bolig. Overvejer du at sælge din bolig, og er du i tvivl om du skal sælge din bolig udenom en ejendomsmægler? Vi har samlet en liste 5 gode grunde til, hvorfor du ikke skal sælge din bolig uden en ejendomsmægler.

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport viser boligens stand. Det er resultatet af en byggesagkyndigs gennemgang af boligen. En byggesagkyndig gennemgår boligen for fejl og mangler, så mulige boligkøbere kan få det fulde overblik over boligen, og hvad der måske skal forbedres ved et køb af boligen. En tilstandsrapport kan virke forvirrende for boligkøbere, idet der er mange termer, som man ikke kender til. I en tilstandsrapport tjekker byggesagkyndig hvor mange skader boligen har.
Disse skader inddeles i en skala fra K0 – K3:

K0 – kosmetiske skader

  • Det påvirker en boligkøbers helhedsindtryk af boligen

K1 – mindre alvorlige skader

  • Det har ikke indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion

K2 – alvorlige skader

  • Det medfører at bygningsdelens funktion svigter inden for en overskuelig fremtid

K3 – kritiske skader

  • Skader som skal udbedres inden for den nærmeste fremtid. En K3 kan have indvirkning på andre dele i boligen, hvis den udvikler sig

UN bør undersøges nærmere. Byggesagkyndig kan ikke fastlægge delen tilstrækkelig for byggesagkyndig og bør derfor undersøges nærmere. Det kan være en alvorlig skade.

Hvor længe holder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport gælder seks måneder. På forsiden af rapporten står der en udløbsdato. En tilstandsrapport har en gennemsnitlig pris på ca. 5.500 kr. alt afhængig af boligens størrelse. Ofte køber du en samlet pakke med elrapport, tilstandsrapport og energimærkning, som er en anden pris.

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Overtagelsesdag - hvad kan du forvente

Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente?

Dagen er oprandt. Boligen skal nu overtages af de forventningsfulde købere. De har ventet i måneder og glæder sig nu til at kunne overtage drømmeboligen. Som sælger har du fået pakket hele boligen sammen og er klar til at komme videre med din næste drømmebolig, men hvad kan du forvente på selve dagen? Skal du som sælger gøre noget? Kommer ejendomsmægleren med på dagen? Skal du have noget klar inden? Få svaret herunder.

HVAD ER EN UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER?

Kan du ikke finde hoved og hale i boligmarkedets mange ejendomsmæglere og deres butikker? Vi giver dig en hurtig introduktion til, hvad en uafhængig ejendomsmægler er. En uafhængig ejendomsmægler er hverken ejet af banker, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber. Derudover er sådan ejendomsmægler heller ikke med i en kæde af ejendomsmæglere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail