Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

REGLER OM BOLIGSKAT

FÅ DE CENTRALE ELEMENTER OM BOLIGSKATTEN HER

Der er bredt enigt flertal i Folketinget om at give danskerne mere tryghed med deres bolig. Forsigtighedsprincip og indefrysning er nogle af centrale emner af den nye boligskatteaftale. Reglerne er gældende fra 2021, når de nuværende skatteregler udløber.

Hvilke skatter betaler du som boligejer?

Som boligejer skal du betale for to skatter. Den ene skat er grundskyld, som er, hvor meget du skylder for den grund, boligen er på. Den anden skat er ejendomsværdiskat, som er skatten på din ejendoms værdi.
Den store udfordring med vurderingerne er, at det offentlige skal vurdere, hvor meget din bolig er værd, og det har givet meget skæve og upræcise vurderinger. Det offentlige har vurderet nogle boliger for højt, men de fleste for lavt. Det betyder, at nogle har betalt for lidt i skat, og nogle har betalt for meget. Det giver meget utryghed blandt boligejere.

Det offentlige vil nu prøve at lave et nyt vurderingssystem, som følger boligmarkedet bedre. Det nye vurderingssystem baserer sig på størrelse, hustype, beliggenhed og udviklingen på boligmarkedet i området. Regeringen mener, at det nye system vil give bedre og mere præcise ejendomsvurderinger.

Forsigtighedsprincip

De nye regler indfører et nyt forsigtighedsprincip, da der ofte vil være en vis usikkerhed i en vurdering. De mener, at den usikkerhed skal komme boligejere til gode hvor beløbet, som du skal betale skat af, vil blive sat 20 % lavere end selve boligens vurderet værdi.

Indefrysning

Udover forsigtighedsprincippet indebærer de nye boligskatteregler en sænkelse af grundskyld og ejendomsværdiskat i 2021. Som skattereglerne er på nuværende tidspunkt, har nogle boligejere betalt for meget i boligskat, og andre har betalt for lidt. Skatteministeriet er kommet frem til, at 6 ud af 10 boliger får reduceret deres boligskatter. De andre skal betale mere i skat efter 2021.
For de resterende boliger indføres en skatterabat. Skatterabatten sikrer, at ingen boligejere skal betale mere i skat i 2021 med de nye regler. Derudover bliver begge boligskatter fastlåst til boligens værdi.
Ifølge skatteministeriet kan en boligejers boligskat ikke stige, så længe man stadig ejer sin bolig. Stiger værdien af boligen, indefryses stigningen i boligskatten, som først skal betales, når boligen skal sælges.

Hvornår skal du så købe bolig?

Skal du købe bolig før 2020 og betale mindre i skat eller skal du købe efter 2020, hvor du skal betale mere i skat, men huspriserne kan være faldet?
Hvis du køber før 2020 kan du måske betale mere i afdrag, hvilket jo er en positiv ting, men det er samtidig ikke til at sige, hvordan boligmarkedet er efter 2020. Du kan måske købe en billigere ejerlejlighed efter 2020, men du skal huske at medregne en højere skat.

Vores råd er at købe bolig nu, idet du får den skatterabat med ind i boligen end hvis du køber efter 2020. Det er altid godt at få en køberrådgiver ind over dit køb – få 5 gode grunde til ikke at købe selv. Overvejer du at købe nu, så tilmeld dig vores køberkartotek.
Men en ting er helt sikkert: Det nye udspil skal sikre en mere overskuelig privatøkonomi for boligejere, så du kan blive boende for den løn, som du og måske din samlever har.

Kilde: Skatteministeriet

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Aarhus Mæglerne skifter lokaler

Aarhus Mæglerne flytter på Harald Jensens Plads 1A Skal du forbi Aarhus Mæglerne, så skal bilen eller cyklen indstilles på en anden rute end tidligere. Pr. 1 oktober 2019 kan du finde os på Harald Jensens Plads 1A. Vi har fået nogle skønne lokaler lige i krydset mod Ingerslevs Boulevard med store vinduespartier, så du nemt kan finde Aarhus Mæglernes unikke lilla farve i bybilledet. Vi er stadig igang med indretning, men en hurtig video herunder viser omridset af vores lokaler...

Spændende udvalg af lejligheder i Aarhus C

Forestil dig at bo inde midt i Aarhus C, hvor byliv er helt tæt på og mulighederne er mange. Det er hvad mange gerne vil have, når de leder efter lejlighed. Her kommer otte lejligheder til dig placeret midt i Aarhus C. Udsøgt lejlighed på Hallssti med fantastisk udsigt ud over byen fra begge sider Boligens hjerte er de to store stuer, som skaber en unik stemning i hele lejligheden. Køkkenet er fra JKE med Corian bordplade og vinkøleskab, så din vin altid har den rette temperat...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail