Indbrud - 8 tips til at undgå indbrud i dit hjem | Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Undgå indbrud i juleferien

8 tips til at undgå indbrud i juleferien

Mange familier forlader deres hjem i juledagene for at være sammen med deres kære. De forladte hjem tiltrækker desværre indbrudstyvene, da de er tomme og mørke. For at undgå indbrud i julen er her 8 gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem imod indbrudstyven.

  1. Lys både ude og inde

For at skræmme indbrudstyven er det en god idé at have udendørs belysning med bevægelsessensorer, således lyset tændes hvis nogen nærmer sig din bolig. På denne måde bliver tyven overrasket og forsvinder formentlig igen i en fart, da tyven ikke vil ses. Indenfor kan du med fordel lade noget lys være tændt. Brug eventuelt tænd/sluk ure på nogle af lamperne.

  1. Lad der være lidt rod

Undgå at dit hjem ser for ryddeligt ud. Lidt opvask ved køkkenvasken, uredte tæpper på sofaen eller en kaffekop og en avis på spisebordet er alt sammen med til at give et indtryk af, at der er nogle hjemme. Men lad ikke iPads og computere ligge fremme. Det kan friste indbrudstyven.
I haven kan du lade børnenes legetøj ligge rundt omkring eller evt. lade lidt vasketøj hænge.

  1. Lås dine haveredskaber inde

Noget som ikke må ligge og rode rundt i haven er dit værktøj og dine haveredskaber. Disse ting kan nemlig være en hjælp for indbrudstyven, så sørg for at låse det inde i dit redskabsrum.

  1. Lad det være nemt at kigge ind i din have.

Hvis det er nemt at kigge ind i din have, kan indbrudstyven ikke få arbejdsro. Så undgå højt plankeværk og lad ikke dine hække være for høje. Klip dem eventuelt ned.

  1. Snak med din nabo

Lav aftaler med dine naboer om at tømme din postkasse, bruge din skraldespand og bed dem om at parkere deres bil i din indkørsel engang imellem.

  1. Gem dine værdifulde genstande og giv dem et mærke

Alle dine værdigenstande skal du gemme væk. Hvis indbrudstyven kan se genstandene udefra, bliver tyven fristet til at bryde ind i dit hjem. Hvis du har værdifulde smykker eller andre genstande, som du er glad for, så gem dem et andet sted end i soveværelset. Mange bruger soveværelset som gemmested, og det ved tyven, så find hellere et gemmested, som er atypisk. Det er også en god idé at give din værdigenstande et personligt mærke, så tyven får sværere ved at sælge dine ting videre. Dette gør det også nemmere for politiet at få tingene tilbage til dig.

  1. Lav ikke ferieopdateringer på de sociale medier

Lav ikke opdateringer på de sociale medier, om at du ikke er hjemme. Tyven holder også med de sociale medier.

  1. Døre, vinduer og tyverialarm

Vær sikker på at dine døre og vinduer har stærke karme og beslag, så indbrudstyven ikke kan lirke det op. Du kan eventuelt anvende et indvendigt låsesystem på dine døre og vinduer. Herudover er det også en god idé at købe en tyverialarm og sæt endelig et klistermærke på døren herom. Det skræmmer tyven væk.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side