8 gode råd til at få haven klar til foråret! 🌳
Her i det tidlige forår er der stadig ikke meget, der er over jorden i haven endnu. Haven ser faktisk lidt trist og kedelig ud på denne tid af året. Ikke desto mindre kan du med fordel allerede nu begynde at gøre din have forårsklar.
Aarhus Mæglerne hjælper dig her på vej mod foråret med 8 gode råd til, at få det optimale udbytte af din have. En flot og præsentabel have kan nemlig have betydning for din boligs værdi og har helt sikkert betydning for et potentielt salg.
1. Vand med gødningsvand
I disse kolde måneder kan du med fordel begynde at gøde dine planter, der står i mere end 5-7 graders varme. I takt med at dagslængden øges, og de forskellige planter begynder at vækste, kan dosisen langsomt opjusteres.
2. Beskær buske
Hvis du har almindelig blomstrende buske som dronningebusk, forsythia, syren, stjernetop og ildtorn kan du med fordel beskære i disse måneder. Find et ørnenæb frem og fjern altid de ældste skud. Disse skal fjernes helt nede ved jorden.
De afklippede grene vil du kunne bruge i dit hjem, da de helt sikkert vil blomstre videre indendørs. Husk, at de smukke roser først må beskæres til april.
3. Bekæmp mos i græsplanen
Har du meget mos i din græsplæne? Dette kan skyldes græsplænens pH-værdi er for lav. Græs trives bedst ved en pH-værdi på ca. 7, så er den omkring 6-6,5, kan du med stor fordel strø 10 kg granuleret kalk pr. 100 m² græsplæne ud nu.
Ligeledes kan det være en god idé, at give din græsplæne 3 kg NPK-gødning pr. 100 m² i april. Dette vil resultere i meget bedre og smukkere græsplæne resten af året.
4. Lugning af ukrudt
I foråret begynder ukrudtet for alvor at vokse i haven. Derfor er det godt at komme i gang med at bekæmpe det tidligt, inden problemet i bogstavelig forstand vokser sig stort, og ukrudtet bliver mere livskraftigt og får så store rødder, at det bliver besværligt at grave op.
Jo tidligere du kommer i gang, jo lettere er ukrudtet at bekæmpe. I foråret har du også den fordel, at blomster og andre planter i bedene endnu er små, så ukrudtsplanterne er lette at få øje på. De nyspirede ukrudtsplanter kan hakkes væk eller pilles op med fingrene, mens de flerårige ukrudtsplanter, fx skvalderkål og kvikgræs, må graves op, så hele roden kommer med
5. Bekæmpelse af dræbersnegle
I april, når temperaturen stiger til omkring 10 grader, begynder havens snegle at røre på sig. Det er kun de små snegle og æggene, der overlever vinteren, men de vokser sig hurtigt store og begynder snart at formere sig.
I princippet bør du bekæmpe dræbersnegle hele året rundt, men det kan være en fordel at bekæmpe dem tidligt på foråret, hvor der er færre af dem. På fugtige og regnfulde dage kommer de frem og er her nemmest at spotte.
Sørg for også at indsamle snegleæggene, hvis du vil bekæmpe dræbersneglene mest effektivt.
6. Ukrudt mellem fliser
Du kan begrænse ukrudtet mellem fliserne ved at fylde fugerne godt op med fugesand. Spred fugesandet over fliserne, og lad det ligge nogle uger, så regnen kan skylle det godt ned. Fej indimellem fliserne med en kost, så du hjælper fugesandet med at finde ned i fugerne. Når du fejer sand på fliserne, fjerner du samtidig alger og skidt, så fliserne bliver renere.
7. Vedligeholdelse
Hold haven vedlige og i god stand. Sørg for at vande planter regelmæssigt og holde græsplænen trimmet. Hvis der er nogen ødelagte eller defekte elementer i haven, kan du sørge for at reparere eller udskifte dem.
8. Ryd op i haven!
En ryddelig have kan gøre en stor forskel i udseendet. Fjern alt affald, klip buske og træer, og fjern ukrudt og døde blade. Det giver et rent og indbydende udseende. Begræns derudover børnenes og kæledyrenes legetøj til et minimum. Dette vil gøre at haven ikke fremstår rodet og hjælper til det præsentable snorlige udtryk. Det samme gælder værktøj og haveredskaber.
Kontakt os
Marselis Boulevard 1B, st,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side