3 gode grunde til at sælge bolig i 2021 - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Hvad er en formidlingsaftale? Aarhus Mæglerne

3 gode grunde til at sælge bolig i 2021

Hvis du går med tanken om at sætte din bolig til salg i det nye år, så har du gode forudsætninger for at gøre det. Timingen kunne nemlig ikke være bedre. Priserne ligger på det højeste niveau set indtil nu, og det betyder, at du med stor sandsynlighed kan få solgt din bolig til en god pris. Sælg dit hus her.

Kulden har snoet sig ind over Danmark, og har tvunget temperaturen ned. Ser man i stedet på boligmarkedet i det nye år, så er udviklingen lige modsat. I 2020 var der kraftig interesse for at handle bolig, og når der er mange købere, men færre sælgere, så sker der en prisstigning i markedet. Interessen for at handle bolig er fortsat ind i 2021, og vi oplever samtidig, at salgstiden for boliger er meget kort. Det kan komme til din klare fordel som sælger.

3 gode grunde til at sælge din bolig i 2021 

  1. Høj efterspørgsel 
  2. Rekordhøje boligpriser 
  3. Kort salgstid 

Vejen fra ’’til salg’’ til ’’solgt’’ er kortere 

Selvom markedet oplever et lavere udbud i øjeblikket, så er aktiviteten stadig høj. Det skyldes dels, at renterne er lave, hvilket fortsat tiltrækker nye boligkøbere til markedet. Vi ser samtidig en positiv udvikling i gennemsnitlig salgstid, der, ifølge Boligsiden, i december ramte det hidtil laveste niveau i de 11 år, hvor de har gjort salgstiden op.  
I Aarhus er vi meget positive, da udviklingen viser, at den gennemsnitlige salgstid i december 2020 var på 82 dage for villaer og rækkehuse, hvilket er et fald på 20 pct. sammenlignet med 2019. Samtidig er salgstiden for ejerlejligheder faldet med næsten 40 pct. Salgstiden kan dog variere, da den bl.a. afhænger af boligens beliggenhed, tilstand og indretning, men den gennemsnitlige udvikling viser en klar tendens. Det tager kortere tid at sælge din bolig.

Rekordhøje salg i januar 

Ifølge Boligsiden ser vi i øjeblikket et langt højere salgstal end normalt. I januar i år er salgstallene steget 73 pct. sammenlignet med januar i 2020, hvilket er trods endnu en corona-nedlukning. Tendenserne viser, at du dermed trygt kan sætte din bolig til salg, da der fortsat er høj aktivitet på boligmarkedet. Her hos Aarhus Mæglerne mærker vi også til den høje aktivitet, og indehaver Morten Eriksen er glad for udviklingen.

’’Vi ser udviklingen som et positivt tegn på, at boligmarkedet igen er ved at tage form. Hos Aarhus Mæglerne har vi specielt oplevet en stigning i antallet af boligsager, der bliver solgt, før de er kommet online, så vi er spændte på at opleve, hvor det fører hen i 2021.’’ 

Skal din bolig med på bøglen? Du kan starte nemt med en gratis og uforpligtende salgsvurdering med en af vores ejendomsmæglere. Så er du godt på vej til et kommende boligsalg. 

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side