Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

12 PLANTER FOR BÅDE INDEKLIMAET OG DIT HELBRED

Vidste du, at planter ikke kun er flotte og dekorative i hjemmet, men at de også er luftrensende, giver et bedre indeklima og påvirker dit helbred positivt?

BEDRE INDEKLIMA

Grønne planter er med til at gøre dit indeklima bedre, fordi de producerer ilt. Planter renser luften for støvpartikler, CO2 og flygtige stoffer fra bl.a. møbler. Herudover giver planter også en højere luftfugtighed i hjemmet. Luftfugtigheden kan hæves med op til 15 %. Dette kan være ekstra gavnligt om vinteren, da luften her er mere tør. En højere luftfugtighed gør det også sværere for støvet at rotere rundt.

POSITIV PÅVIRKNING PÅ DIT HELBRED

Forskning viser, at vi bliver gladere af at have planter i hjemmet. Vi slapper bedre af og føler os bedre tilpas. Grønne planter virker afstressende, fordi den grønne farve har en beroligende effekt på os. Alt i alt betyder det, at grønne planter påvirker dit helbred positivt, og dette giver dig mindre sygedage på arbejdet.

HVILKE PLANTER SKAL DU VÆLGE?

Nogle planter er bedre end andre til at rense luften i dit hjem. Planter, som har mange blade, er gode luftrensere, da giftstofferne i rummet bliver optaget og neutraliseret gennem bladene. En tommelfingerregel lyder også, at jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er plantens egenskab til at give et bedre indeklima.

12 PLANTER SOM ER GODE LUFTRENSERE:
 • Svigermors Skarpe Tunge/Bajonetplante (Sansevieria Trifasciata)
 • Aloe Vera
 • Stuebirk (Ficus Benjamina)
 • Afrikansk Dracæna/Drageblodstræ (Dracaena Deremensis)
 • Bregne (Neprolepis)
 • Edderkoppeplante/Væddeløber  (Chlorophytum Elatum)
 • Guldranke (Scindapsus Aureus/Epipremnum Aureum)
 • Guldpalme (Chrysalidocarpus Lutescens)
 • Fredslilje (Spathiphyllum)
 • Fiskebensplante (Calathea)
 • Småbladet Paraplytræ (Schefflera Arboricola)
 • Fingerphilodendron (Monstera Deliciosa)

Når du har piftet dit hjem op indvendig med flotte grønne planter, så kan du her få nogle gode råd til, hvordan du kan forbedre din bolig udvendig.

Vil du have flere nyheder, om hvordan du kan optimere din bolig? Klik nedenfor og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Overtagelsesdag - hvad kan du forvente

Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente?

Dagen er oprandt. Boligen skal nu overtages af de forventningsfulde købere. De har ventet i måneder og glæder sig nu til at kunne overtage drømmeboligen. Som sælger har du fået pakket hele boligen sammen og er klar til at komme videre med din næste drømmebolig, men hvad kan du forvente på selve dagen? Skal du som sælger gøre noget? Kommer ejendomsmægleren med på dagen? Skal du have noget klar inden? Få svaret herunder.

HVAD ER EN UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER?

Kan du ikke finde hoved og hale i boligmarkedets mange ejendomsmæglere og deres butikker? Vi giver dig en hurtig introduktion til, hvad en uafhængig ejendomsmægler er. En uafhængig ejendomsmægler er hverken ejet af banker, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber. Derudover er sådan ejendomsmægler heller ikke med i en kæde af ejendomsmæglere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail