4 grunde til at købe bolig i 2017 - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten 4 grunde til at købe bolig i 2017

4 grunde til at købe bolig i 2017

Skal du eller skal du ikke sætte til salg? Du sidder sikkert selv med disse store overvejelser. Markedet og mange andre faktorer siger lige nu, at det er tid til at sætte din bolig til salg.

2017 er mærket som endnu et godt år for boligsælgere. De sidste to år har decideret været sælgers marked, og meget tyder på at 2017 bliver endnu bedre for sælgere. Det er en kombination af faktorer som samlet set peger på et sælgers marked i 2017. Her er baggrunden for det:

1. Renterne er stadig lave

En lav rente er lig med lavere månedlige omkostninger. Lavere omkostninger inviterer flere boligkøbere ind på boligmarkedet. Boligejere har lige nu de bedste muligheder for blive rigere i takt med de rekordlave renter. Ser vi på boligkøbere, så har ydelsen på et realkreditlån aldrig været billigere. Det vil give boligkøbere et større rådighedsbeløb, og derfor et større incitament til at købe bolig, mens renterne er rekordlave.

Jeg vil vurdere, at renten bliver i nogenlunde samme niveau som nu. Måske nogle småjusteringer i enten op eller nedadgående retning, men det bliver ikke meget, siger Emil Nordlund Kessel, Indehaver hos Aarhus Mæglerne.

Renten er pt. en bærende faktor for, at der er gang i salget samt tendenser til vækst i samfundet, og jeg vil vurdere, at det er for risikofyldt at hæve renterne i en nær fremtid, fortæller Emil Nordlund Kessel.

Den lave rente tiltrækker flere boligkøbere til at komme ind på boligmarkedet, måske tidligere end de før har gjort. Vi møder mange unge boligkøbere, som kan være med i boligjagten i de lidt dyrere områder i og omkring Aarhus. Derudover kan du måske betale mere i afdrag, hvis du køber inden 2020, som er baseret ud fra de nye boligskatteregler.

2. Lavt udbud, men stor efterspørgsel

Et lavt udbud og stor efterspørgsel af boliger har skubbet boligpriserne opad. Boligprisen på et hus på 150m2 fra oktober-december 2016 var kr. 3.057.000. En 4% stigning fra samme kvartal 2015, hvor den gennemsnitlige boligpris var 2.937.000 kr., ifølge Realkreditrådet.

Boligsælgere kan drage fordel af de stigende priser, som vi har oplevet de seneste 3 år. Det ser ud til at den positive udvikling i boligpriserne fortsætter. Udbuddet er ikke særlig stort, men efterspørgslen er derimod stor, siger Morten Eriksen, indehaver af Aarhus Mæglerne

Kilde: Realkreditrådet-statistikker-boligmarkedsstatistik
Kilde: business.dk

3. De unge boligkøbere vil være med i boligjagten

Som tidligere nævnt tiltrækker de lave renter den yngre befolkning. Deres højere kontantprisniveau og øget tiltro til boligmarkedet betyder, at den yngre befolkning tør at være med i store investeringer såsom bolig og bil. Samtidig skal vi nævne, at Aarhus er en populær studieby, som tiltrækker mange studerende hvert år. Tag dette eksempel: ung pige flytter fra mindre by til Aarhus. Hun lejer en lejlighed under uddannelse. 5 år efter og en lav rente køber hun bolig med kæreste i Aarhus omegn. Se nye boliger til salg før alle andre – tilmeld dig vores køberkartotek.

4. Større forbrugertillid

I takt med færre ledige kommer også en større forbrugertillid. En øget tillid vil tiltrække købere ind på markedet, som er godt for boligsælgere. Forbrugerne tør at bruge penge på større ting som f.eks. et nyt hus eller lejlighed. Det er allerede noget, vi ser på boligmarkedet nu. Vi har en rigtig god start på 2017 med mange salg af boliger samt nye boliger til salg. Boligsælgere tør at sætte til salg og tror på markedet, som det ser ud nu.

Kilde: dst.dk-registreret-ledighed

Din tag-med-hjem lektie: Vent ikke for renter på lån venter ikke

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side