Bevar værdien i din bolig med disse 5 tips - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten vaerdi-af-bolig

Bevar værdien i din bolig

Selvom du ikke skal sælge din bolig lige nu, så er det altid godt at have fremtidsmæssige planer for din bolig. Hvad vil din bolig være værd om nogle år, og hvad kan du gøre for at bevare værdien, inden du sætter til salg. 

Energiforbedring er tiltrækkende i et boligsalg

En af de renoveringer/forbedringer af boligen som kan hente mest hjem i et boligsalg er din elregning. Energirenovering kan indebære bedre isolering af huset, nye vinduer m.m.

Gamle utætte vinduer tærer på din elregning. Et par nye topisolerede vinduer giver ikke kun et flot visuelt udtryk i din bolig, men også på din elregning. Du kan altså spare penge på din elregning ved at bruge penge på at udskifte vinduer. Derudover er boligkøbere også meget obs på energirenoveringen af en bolig. Det vil ofte resultere i et nedslag i prisen, hvis de skal igang med energirenovering.

Energirenovering er ikke kun godt for dit boligsalg. Det er også godt for dit indeklima. Du vil opleve lunere rum og mindre træk ved f.eks. gamle utætte vinduer eller bedre isolering af huset.

Ekstra badeværelse

Alle boligkøbere har ofte en liste med ting, de ønsker i en bolig. Et ekstra badeværelse er bare den del som kommer højt op på deres prioriteringsliste. Har du et badeværelse, kan du forøge værdien med en renovering af badeværelset. Kan du derimod finde plads til et ekstra badeværelse evt. i pulterkammeret eller ved den ekstra indgang, så kan du få skruet prisen op på din bolig. Det er nemlig uhyre populært at få en villa/rækkehus med to badeværelser.

Bruger du omkring de 75.000-100.000 kr på et badeværelse, kan du altså tjene penge hjem i dit hussalg modsat et 200-300.000 kr. badeværelse med udsigt til luksus. Ønsker du et spabad, så skal du kun gøre det for din egen fornøjelses skyld og ikke for at øge værdien af boligen. Dermed sagt, så er badekar eller spabad også bare en skøn tilføjelse til et badeværelse, som man kan nyde mange år frem.

Vælg hellere et lavpriskøkken

At besøge et køkkenfirma er ligesom et barn i en slikbutik. Det er fristende at få et luksuskøkken, men salgsværdien følger desværre ikke med, når du skal sælge. En liebhaverbolig vil kunne hente værdien hjem, men ellers er det svært at overbevise købere om at betale prisen i et ellers gennemsnitligt hus. Et luksuskøkken skal udelukkende laves for din egen fornøjelses skyld, og det skal du være i din frie ret til at gøre, hvis din drøm er et lækkert køkken i god kvalitet. Tænker du derimod på at øge salgsværdien med et nyt køkken, så vil et lavpriskøkken tjene sig bedre hjem for dig. Som tiden er nu findes der mange flotte lavpris-muligheder til et køkken. Det er de færreste gæster, som opdager hvor mange penge, du har smidt i dit køkken alligevel.

Ny facade

Vi ser det i flere boligprogrammer. En krakeleret og ikke vedligeholdt facade holder bare ikke i længden og hjælper slet ikke på værdien af din bolig. Det vil være udgifter som potentielle købere skal tænke ind, hvis de vil byde på huset. Du kan derfor tjene penge hjem ved at vandskure, male og/eller friske husfacaden op, så den står skarp, når den skal sælges. Det hele handler også om førstehåndsindtrykket af dit hus.

Nyt tag

Vælger du at skifte dit utætte eller slidte tag, så er der god indtjening i dit boligsalg. Som tidligere nævnt, så holder boligkøbere øje med de udvendige renoveringer i en bolig. Skal taget snart udskiftes, så kan du være sikker på at de medregner det i deres bud på huset. Her skal du igen tænke på prisen på udskiftning af tag. Et lavpristag vil øge boligens værdi, men et luksustag i dyreste materialer vil have en mindre værdiforøgelse.

Konklusion

Der er forbedringer, som bevarer værdien og så er der forbedringer, som du tror forøger værdien af din bolig. Det er altid en god ide at se hvilke småforbedringer, der kan laves ved boligen. Det er både godt for dig, men også for et fremtidigt salg. For dig giver det følelsen af at have fået noget nyt og for fremtidigt salg kan det være ved fastsættelse af prisen. Små DIY projekter giver altid et friskt pust til boligen.

Går du alligevel med overvejelser om at sælge din bolig, så kan du nemt gøre din bolig klar til salg.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side