Hvad koster et boligsalg? - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Hvad koster et boligsalg? - Aarhus Mæglerne

Hvad koster et boligsalg?

Prisen på et boligsalg vil variere fra sælger til sælger og ejendomsmægler til ejendomsmægler. Det kommer an på boligtype og de tilvalg, du laver i et boligsalg. Vi giver dig her et overblik over de udgifter, som typisk ses i et boligsalg.

Ejendomsmæglerens salær

Salæret afhænger her af boligtype og af de forskellige ejendomsmæglere. Ved os omfatter det salær også markedsføring. For at få en mere konkret pris, vil vi anbefale, at du tager et møde med en af vores ejendomsmæglere. Du finder flere oplysninger om dem her (link).

Hvad er ejendomsmæglers rolle i en handel?
En mæglers opgave i et boligsalg er rådgivning – at informere dig om alle dele af boligsalget. En mægler sørger for at vurdere boligen, udregne salgsbudget og provenu. Derudover står ejendomsmægler for løbende opfølgning efter hver aftale eller bud, som gives på boligen.

SE OGSÅ: Er en salgsvurdering gratis?

Energimærke

Et energimærke viser energiforbruget i boligen. Det er et krav, at du skal have et energimærke for at sætte din bolig til salg. 

Prisen på et energimærke kan variere efter boligens størrelse og type. I langt de fleste tilfælde koster udarbejdelsen af et energimærke kr. 4.799,-. (Bolig op til 299m2). Et energimærke må maks. være 10 år gammelt. Er der lavet mange energiforbedringer, kan det være en god ide at få lavet nyt energimærke. 

Prisen på et energimærke ligger gennem vores samarbejdspartner på: kr. 4.799,-

Tilstandsrapport og elrapport

Disse to rapporter viser fejl og mangler ved boligen. Det er ikke lovpligtige rapporter, men det forventes af interesserede købere, at disse rapporter er tilgængelige, før de vil købe boligen.  

En tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder og en elrapport er gyldig i et år. 

Typisk købes disse rapporter samlet til en pris af: kr. 9.595,-

TILSTANDSRAPPORT, ELRAPPORT, ENERGIMÆRKE
Det er klart det billigste at få et samlet tilbud på alle 3 rapporter.
Prisen på en samlet pakke af rapporter: energimærke, tilstandsrapport og delrapport er på kr. 9.595,-
Vi bestiller rapporter gennem et forsikringsselskab som hedder Dansk Boligforsikring.

Ejerskifteforsikring

Typisk deler sælger og køber en ejerskifteforsikring, så du skal betale for en halv ejerskifteforsikring ved et boligsalg. Den dækker over skjulte fejl og mangler, som ikke er oplyst i tilstandsrapporten. Prisen på en ejerskifteforsikring kan skifte fra forsikringsselskab til forsikringsselskab ud fra størrelse, stand, alder og varighed for dækningen.

Den samlede pris kan ligge mellem kr. 10.000-35.000,-. Dog skal det bemærkes, at sælger kun skal betale 1/2 delen af det billigste tilbud. Som oftest udgør det ca. 6.500-7.000 kr.

Andre dokumenter

Der er dokumenter, som ejendomsmægler indsamler til at klargøre boligsalget. Det er udgifter, som indgår i ejendomsmæglers salær. Der skal fx indhentes en ejendomsdatarapport, som koster kr. 100,-. Nedenstående dokumenter skaffes gratis.

  • Tingbogsattest
  • Ejendomsskattebillet
  • Restgældsoplysninger
  • Matrikelkort
  • BBR-ejermeddelelse

Igen er det vores sagsbehandler, som hjælper med at indhente alle vigtige dokumenter til at klargøre salget.

Indfrielse af lån

Når købsaftalen er underskrevet, og din bolig hermed er klassificeret som solgt, så skal du til at indfri de lån, du har i ejendommen, hvis der eksisterer lån i ejendommen. Typisk vil du kontakte din bank, inden du finder en overtagelsesdato, da det gælder om at opsige dine lån på rette tidspunkt ift. at undgå mellemfinansiering på ca. en måned. 

Du skal typisk betale omkostninger til banken, og det anbefales, at du kontakter din bank for at høre det nærmere beløb.

Forbedring af boligen

Her er det selvfølgelig svært at sætte en pris. Du skal selv vurdere, om der skal fikses ting i boligen, inden du sætter til salg. Det kan være at lappe hullet i taget, male inde-og udendørs, fikse småskader eller skifte punkterede ruder. Læs også: Bevar værdien i din bolig

TJEKLISTE: UDGIFTER VED ET BOLIGSALG

  • Salær: spørg din ejendomsmægler for præcist beløb
  • Tilstandsrapport, elrapport og energimærke: 9.595,-
  • Sælgers andel af ejerskifteforsikring: 6.500-7.000,-
  • Låneindfrielse: spørg din bank for præcis beløb
  • Opfriskning af boligen: alt afhængig af dine udbedringer, hvis nogen overhovedet.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side