Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente? - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Overtagelsesdag

Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente?

Dagen er oprandt. Boligen skal nu overtages af de forventningsfulde købere. De har ventet i måneder og glæder sig nu til at kunne overtage drømmeboligen.

Som sælger har du fået pakket hele boligen sammen og er klar til at komme videre med din næste drømmebolig, men hvad kan du forvente på selve dagen? Skal du som sælger gøre noget? Kommer ejendomsmægleren med på dagen? Skal du have noget klar inden? Få svaret herunder.

Som sælger sørger du for en tom bolig. Klar til indflytning af de nye ejere. Du har pligt til at vedligeholde ejendommen frem til overtagelsesdagen. På dagen skal boligen være ryddeliggjort, hvilket betyder, at du skal være fraflyttet. En god idé er at rengøre boligen. Det er rart for købere, så de ikke behøver at rydde op efter dig.

En god huskeliste inden selve overtagelsesdagen:

  • Boligen skal være ryddeliggjort
  • Tjek at alle hårde hvidevarer fungerer, så køber ikke gør krav på dette senere
  • Efterlad instruktionsbøger til hårde hvidevarer
  • Efterlad dokumenter digitalt med USB, hvis disse forefindes digitalt også.

På dagen for overtagelsen vil vores ejendomsmægler være til stede. Vi vil hjælpe med at aflæse el, vand og varme. Som sælger skal du selv indberette det, da det skal gøres med NEMID.

Som sælger vil du gennemgå installationer med køberne, så de er fuldt bevidst om, hvordan opvaskemaskine, vaskemaskine og ventilation fungerer. Har du instruktionsbøger, så er det en god idé at efterlade dem til køber.

Har du nogle gode ruter eller råd til området, så kan du altid fortælle om dem. F.eks. den gode rute til skov og natur, genvejen til offentlig transport eller det gode sted at få en kop kaffe. Det er selvfølgelig ikke noget, du behøver at informere om, men god skik for købere.

En typisk overdragelsesforretning kan tage alt fra 5 min – 30 min.

Skal du flytte indenfor kort tid, så er der lidt praktiske ting, du skal huske – f.eks. husk at opsige tv og internet. Vi har samlet 7 ting, du skal huske ved en flytning.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side