5 ting boligejere glemmer at lave - husker du dem? Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten ting, som boligejere glemmer at lave

5 ting boligejere glemmer at lave – har du også glemt at lave dem?

1: vurder boligens gensalgsværdi

Selvfølgelig køber du et hjem, hvor du skal bo i længere tid, men du skal stadig tænke som en sælger. I dag er folk mindre tilbøjelige til at bo i deres hjem i 30 år, som det tidligere har været i vores forældres tid. Folk er mere mobile, og der kan ske mange forandringer i livet, som gør, at man sælger sin bolig. Enten er det nyt job, familieudvidelse, par der flytter sammen eller du skal flytte længere væk. Det er derfor vigtigt, at boligejere tænker igennem, hvor nemt det vil være at sælge boligen igen i fremtiden. Vælg derfor en bolig, som giver en bred tiltrækning fra flere folk, hvor området er attraktivt også om flere år, og hvor der er kort afstand til diverse indkøb eller institutioner. Få her 6 tips, som bevarer værdien i din bolig.

En god ide er at tage en snak med mægleren om trenden i området, og om ens hus vil kunne sælges for samme pris 2 år, 5 år eller 10 år efter. Dit hus skal give økonomisk mening for dig lige nu og her, og hvis omstændigheder gør, at boligen skal sælges inden for få år, så vil du ikke se dig selv i en vanskelig økonomisk situation, mens du sælger.

2: Tænk udgifter ind i processen, du møder efter købet

Folk fokuserer meget på lån og endelige omkostninger, men hvad de glemmer, indtil efter købet er de udgifter, som er bygget ind i ejerskabet af boligen. Spørg sælgeren efter en liste over boligudgifter for at få en ide om, hvad du faktisk skal betale hver måned. Tænk også på at sætte lidt penge til side til typiske vedligehold af en bolig.

Tommefingerregel: Planlæg at sætte 1% til side årligt for husets totale værdi til reparationer og vedligeholdelser.

3: Gør op med enhver restriktioner

Ofte finder folk først efterfølgende ud af, at der medfølger restriktioner til deres ejendom, såsom at man ikke kan parkere hvor som helst eller at man bor i et område, der ikke tillader renoveringer eller tilføjelser til hjemmet.
Her er det vigtigt, at du som køber tjekker lokalplaner og andre dokumenter, der kan informere dig om sådanne restriktioner.

4: Tjek at tidligere arbejde er korrekt udført

Små DIY projekter og renoveringsprojekter i en bolig skal selvfølgelig være udført korrekt. Vær bevidst om, hvor i din bolig der er lavet små vedligeholdelsesprojekter og sikre dig at projekterne ikke vil volde problemer senere hen.

Overvejer du at sætte din bolig til salg, så er det vigtigt at forberede boligen til salg  Vi har lavet en god tjekliste til at gøre boligen klar til salg.

5: Lav dit hjemmearbejde om området, du er interesseret i

Skolerangering, kriminalitet og trafikmønstre – boligen er kun et aspekt af, hvad der gør en bolig et godt køb. Området, du skal flytte til, skal også undersøges nærmere. Du kan gå rundt i det område, du vil bo i på forskellige tidspunkter af døgnet og snakke med naboer for at få en bedre føling med området.

Foruden området og beliggenheden så vil du også gerne have en god relation til dine naboer. Få 10 tips til at være den gode nabo her. 

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side