Kan sælger fortryde salg af bolig? - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Kan sælger fortryde boligsalget

Kan sælger fortryde salg af bolig?

Når både køber og sælger har underskrevet en købsaftale, har køber seks hverdage til at fortryde grundet forbehold i advokatens godkendelsesskrivelse eller banken, som ikke godkender købet. 

Som udgangspunkt er du som sælger bundet af din underskrift. Du skal være opmærksom på, at køber i henhold til loven har en fortrydelsesret på seks hverdage efter begge parters underskrifter er udført på købsaftalen. Husk: Sælger har ikke den samme fortrydelsesret, som køber har. 

LÆS MERE: Hvad indeholder købsaftalen?

Som sælger har man ingen former for fortrydelsesret, hvilket betyder, at handlen er endelig for sælger, så snart både køber og sælger har underskrevet købsaftalen. Viser det sig, at sælger har taget et forbehold i købsaftalen, er der en mulighed for at fortryde hussalget. Dog er det de færreste sælgere, som har interesse i at gøre brug af en fortrydelsesret, da sælger er interesseret i at få boligen solgt.

Kan sælger fortryde en underskrevet købsaftale? 

Svaret er hermed ja, hvis sælger ikke accepterer nogle af de forbehold, som bliver fremsendt fra køberens advokat. Husk: Sælger er først bundet til handlen i det øjeblik, hvor købsaftalen er underskrevet, og når eventuelle forbehold fra sælgers side er blevet afklaret. Du skal være opmærksom på, at sælgers mundtlige accept ikke godtages. Følgende gør sig også gældende for ejendomsmæglerens ord. Det vil altså sige, at en ejendomsmægler ikke nødvendigvis kan acceptere en handel på vegne af en sælger, selvom du har accepteret alle de pågældende krav fra ejendomsmæglerens side.

Vigtigt: Når fortrydelsesfristen er udløbet, er der tale om en handel.

Hvad er næste step efter købsaftalen er underskrevet?

Når købsaftalen er underskrevet, har køber som sagt 6 hverdage til at fortryde. Imens har deres advokat lavet godkendelsesskrivelse med punkter, som køberne ønsker forbehold for eller advokaten kan sende en blank godkendelse, hvis der ikke er punkter til handlen. Efter de seks hverdage er overstået, kan du endelig åbne champagnen og fejre salget. 

Nu skal der pakkes ned og gøres klar til en overdragelse af boligen til køberne. Her er der ting, som vil være godt at få styr på inden. F.eks. at melde flytning, opsige internet mv. Få info på alt ift. din flytning med denne guide.

Selve overdragelsen sker som udgangspunkt med ejendomsmægler, hvis dette ønskes. Har du haft god dialog med køberne op til overdragelsen, kan du vælge at stå for overdragelsen. Vi har samlet en guide til en god overdragelse og hvilke ting, som er relevant for dig at huske til dagen. Husk at du altid kan tage en snak med os, hvis du har problemer med dit salg af lejlighed eller salg af bolig.

Husk: det er altid god kutyme at gøre rent og finde alle relevante vejledninger og oplysninger frem inden overdragelsen.

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side