Hvad er en formidlingsaftale? - Aarhus Mæglerne
Menu 70 70 79 61
Til oversigten Hvad er en formidlingsaftale? Aarhus Mæglerne

Hvad er en formidlingsaftale?

Når du er klar til at sælge din bolig via en ejendomsmægler, skal en formidlingsaftale udarbejdes. Denne aftale er en skriftlig aftale om, at din ejendom skal udbydes til salg.

I formidlingsaftalen er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget der skal bruges på markedsføring, og hvor boligen skal markedsføres. Ydermere aftales der, hvor meget ejendomsmægleren skal have i salær samt andre omkostninger som ejendomsmægleren har krav på, såfremt at ejendommen sælges. I aftalen vil de omkostninger, som skal betales, uanset om ejendommen sælges fremgå.

Husk: Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i aftalen.

LÆS OGSÅ: Sæt den rigtige fra på boligen.

Formidlingsaftalen

Når formidlingsaftalen skal udarbejdes, er der nogle krav, som skal opfyldes. Nogle af de følgende krav vil fremgå nedenfor.

  • Aftalen skal altid være skriftlig
  • Aftalen skal altid underskrives af begge parter
  • Ansvarlig ejendomsmægler skal oplyses
  • Størrelsen på vederlaget skal oplyses
  • Værdiansættelse/udbudsprisen skal fremgå
  • Virksomhedens cvr-nummer skal oplyses
  • Oplysninger om særlige forhold vedr. aftalen skal fremgå
  • Rådgivning om byggeteknisk gennemgang
  • Oplysninger til sælger om huseftersynsordningen

Formidlingsaftalen kan som udgangspunkt have den varighed, som man ønsker. Som udgangspunkt løber en formidlingsaftale i 6 måneder, hvis ikke andet er aftalt.

Solgt eller gratis? 
Hos Aarhus Mæglerne tilbyder vi alle vores kunder SOLGT ELLER GRATIS. Det betyder, at du kun skal betale, når vi har fået solgt din bolig. Det du skal betale for, når vi har solgt din bolig er markedsføringen og vores salgsarbejde – altså salæret, og dette har vi altid en fast lav pris på.
Hvis det ikke lykkedes os at sælge din bolig, skal du kun betale for tilstandsrapporten, el-rapporten, energimærke og fotograf. Vi imødekommer alle ønsker og behov, så du får dit bedste boligsalg hos Aarhus Mæglerne.

Læs mere om Solgt eller Gratis

Vilkårene for aftalens opsigelse skal fremgå. Er der nogle forpligtelser, som du og din ejendomsmægler har i forbindelse med salget, skal dette fremgå i formidlingsaftalen. Dette kan f.eks. være istandsættelse af bolig, have eller lignende. I forbindelse med fastlæggelse af kontantprisen udarbejder mægleren et salgsbudget, som udleveres i forbindelse med formidlingsaftalens indgåelse. Dette budget indeholder indtægterne samt udgifterne, som finder sted i sammenhæng med boligsalget. Her kan du se ejendomsmæglerens salær samt de udgifter, du skal betale udover salæret.

I forbindelse med en formidlingsaftale modtager du også salgsbudget og salgsprovenu af ejendomsmægleren.

Salgsbudget viser dig som sælgers indtægter ved et salg fratrukket de udgifter, salget giver. Udgifter kan være mæglerens salær, markedsføringsomkostninger, tinglysningsafgifter og lån i boligen. Dertil kan du se hvilken fortjeneste, du vil få ved salget af boligen til den fastsatte pris.

Salgsprovenu viser som udgangspunkt de samme beregninger som i salgsbudgettet, men denne foreligges når et konkret salg er i gang. Her viser salgsprovenuet det eksakte overskud ved handlen samt udgifterne.

LÆS OGSÅ: Hvad indeholder en købsaftale? og hvad skal du være opmærksom på?

Kontakt os

Harald Jensens Plads 1A,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik
Log ind på Min side